Banqueting: tips voor samenwerking & communicatie

Hoe zorg ik voor zo min mogelijk waste van banqueting? Banqueting is een grote bron van food waste; zo’n 20 tot 50% gaat verloren. 

Met de volgende 5 tips over communicatie & samenwerking, kun je een verschil maken!

1. Verhoog de betrokkenheid van de gast


De betrokkenheid van de gast verhoog je door goed te communiceren. Als je uitlegt dat je bezig bent met het reduceren van voedselverspilling, is de gast bereid te helpen. Gebruik ons artikel over waarom voedselverspilling reduceren belangrijk is, om te communiceren naar je gasten. 

2. Change the conversation


Door het gesprek te veranderen van voedselverspilling naar financiële voordelen, kun jij de opdrachtgever overtuigen. Voedselverspilling ontstaat door derving of overproductie, dit is misgelopen omzet voor het bedrijf. Daarnaast kun je de besparing op inkopen gebruiken als een investering voor andere service-ontwikkelingen. 

3. Communiceer met de reserveringsafdeling

Hoe communiceer jij over de gemaakte reserveringen? Zorg voor een duidelijk communicatieproces tussen de keuken en de afdeling die de reserveringen maakt. Het is belangrijk dat de reserveringsafdeling jou tijdig op de hoogte stelt als er iets veranderd in de reservering. 

TIP: Gaat het om een reservering van bijvoorbeeld een vergaderlunch? Maak de persoon die deze lunch heeft gereserveerd en vervolgens vergeten is af te zeggen bewust! Stuur bijvoorbeeld een standaard mailtje achteraf waarin je benoemt dat de lunch voor extra afval heeft gezorgd. 

4. Pre-order van individuele lunch

Laat de groep van te voren bestellen. Zo maak je ze verantwoordelijk voor hun bestelling en weet je hoeveel ze zelf denken te eten. Informeer goed over de portiegrootte van gerechten, zodat de gast niet te veel of te weinig besteld door miscommunicatie. Op deze manier verklein je de kans op een overschot aan voedsel. 

5. Betrek de medewerkers


Verhoog het bewustzijn van de medewerkers over voedselverspilling. Zodra de medewerkers voelen dat zij meer kennis hebben, voelen ze zich meer betrokken. Betrokken medewerkers zetten zich in voor de doelstellingen van het bedrijf. Zo kan de medewerker bij het maken van een reservering al met de gast communiceren dat het belangrijk is om voedselverspilling zo laag mogelijk te houden. 

 


Kom je er toch niet uit na het lezen van dit artikel? Mail naar support@orbisk.com met je vraag of neem telefonisch contact op via +31 302270651 

Hubspot banners_new branding