Banqueting: tips voor goede voorbereiding

Banqueting is een grote bron van verspilling. Welke voorbereidingen kun je treffen om de verspilling te minimaliseren?

Wij delen 3 tips voor het bereiden en serveren van gerechten om de voedselverspilling bij banqueting te verminderen.

 1. Aanpassen marge

  Hoeveel broodjes bestel je per persoon bij een vergaderlunch? Soms wordt er nog met 3 broodjes per persoon gerekend, terwijl 1,5 al genoeg is!
  Je kunt bij een groep van meer dan 30 personen de marge veranderen naar 1,25 broodje per persoon. Zo verklein je de kans dat je veel broodjes overhoudt aan het einde van de meeting.
 2. Last-minute bereiding

  Door op het laatste moment de gerechten te bereiden, houd je rekening met onverwachte situaties. Op het moment dat een groep niet komt, of met een ander aantal gasten, kun je hier op inspelen. Je geeft jezelf en de keuken meer flexibiliteit.
 3. Back-up plan

  Zorg voor een plan B op het moment dat eten overblijft of een groep niet komt opdagen. In beide gevallen kun je het eten hergebruiken of recyclen, waardoor je je gerechten optimaal benut. Je kunt aan het volgende denken:

  • Brood dat overblijft kun je hergebruiken voor een andere meeting. Je kunt er ook croutons, tosti of wentelteefjes van maken. 
  • Overgebleven groenten kunnen een basis vormen voor een bouillon of soep.

TIP: lees ook ons artikel over hergebruik tips voor meer inspiratie.


Kom je er toch niet uit na het lezen van dit artikel? Mail naar support@orbisk.com met je vraag of neem telefonisch contact op via +31 302270651 

Hubspot banners_new branding