Duurzame kruiden dressings

Kruiden dressings zijn een perfecte manier om overgebleven kruiden steeltjes en -bladeren voor te gebruiken.

In ons artikel over het benutten van snijafval geven we al een paar voorbeelden. Dit artikel is vooral gericht op specifieke dressings die simpel, lekker en duurzaam zijn. Wij delen een aantal dressings en waar je het voor kan gebruiken. 

Olie dressings

Voor een olie dressing kun je elke olie gebruiken die je lekker vind, bijvoorbeeld olijfolie of notenolie. Hieronder 3 voorbeelden:

unnamed-6

  1. Meng verse italiaanse kruiden als rozemarijn, oregano, tijm en basilicum met zout, peper en knoflook. Het is een geschikte dressing voor over pasta’s, pasta salades of aardappelschijfjes. 
  2. Laat citroenrasp of -schillen intrekken in een olie voor een frisse smaak over gebakken vis, salades, pasta’s en rijst gerechten. 
  3. Meng verse knoflook met zout en Italiaanse kruiden in olie voor een brooddip bij de tapenade.

Overige dressings


Overige dressings die je kunt maken met snijafval, zijn bijvoorbeeld:

  1. Blender broccoli stronken en meng dat met chili, knoflook, citroenrasp, citroensap en zout. Deze dressing gaat samen met gebakken witte vis. 
  2. Meng griekse yoghurt met knoflook en verse groene kruiden. Het is te gebruiken als dressing voor salades en als saus voor groenten.
  3. De combi van Griekse yoghurt met komkommer, ui, knoflook en citroen is ook een saus die je kunt gebruiken als salade dressing of voor over een sandwich. Meng balsamico azijn met tomatenstukjes en knoflook for een marinade bij de zalm. 


Wij leren graag van de praktijk en zijn daarom benieuwd naar jouw verhaal. Heb je meer tips of wil je iets kwijt over de inhoud van dit artikel? Deel jouw ervaring met ons door te mailen naar support@orbisk.com of te WhatsAppen naar +31 30 227 06 51. 

Hubspot banners_new branding