Hoe gebruik ik de categorieën grafiek?

Het gebruiken van de grafiek en data.

De categorie & ingrediënten grafiek geeft een overzicht van het voedselafval per categorie per dag. Je kunt gemakkelijk zien welke categorie de meeste kilo’s afval heeft, de hoogste kosten en de bijbehorende CO2 uitstoot.

Door op de categorie te klikken kun je de bijbehorende ingrediëntenlijst bekijken. Gebruik de grafiek voor het stellen van gerichte doelen.

Hoe gebruik ik de grafiek?

De video hieronder laat de interactie zien met de grafiek. Je kunt in de grafiek op de categorieën klikken om de bijbehorende ingrediënten te zien en hoeveel je daarvan weggooit.

Doelen

Neem bijvoorbeeld als doel om een X aantal kilo’s van een categorie te verminderen. Bewaar deze grafiek en vergelijk hem over 6 weken weer met de stand van zaken. Je kunt op 3 manieren de categorie bepalen waarmee je wil werken:

1. De categorie waarin je het meeste food waste hebt,
  2. De categorie die het duurst is, waarmee je de meeste kosten kunt besparen.
  3. Of aan de hand van de CO2 uitstoot, als dat belangrijk is voor jouw bedrijf.

Je kunt de grafiek opslaan door:

• Op ‘print pagina’ te klikken rechtsboven in het dashboard
  • Een screenshot te maken van de betreffende grafiek.

Kom je er toch niet uit na het lezen van dit artikel? Mail naar support@orbisk.com met je vraag of neem telefonisch contact op via +31 302270651