1. Knowledge base
  2. Samenwerking & Communicatie

Hoe leer ik tijdelijke medewerkers Orbisk goed te gebruiken?

Tips & tricks om tijdelijke medewerkers het Orbisk proces goed uit te leggen.

Heb je in jouw organisatie veel uitzendkrachten of tijdelijke medewerkers die je goed en snel betrokken wil krijgen bij het Orbisk proces? Of wil je huidige medewerkers opnieuw uitleg geven. In dit artikel geven we 4 tips om Orbisk te introduceren. 

1. Benoem de visie


Ligt jouw visie toe, zodat voor de medewerker duidelijk is waarom er gekozen is om met de monitor voedselafval te reduceren. Het is geen controle en we tikken niemand op de vingers, voedselafval reduceren doe je samen! Het registreren geeft inzicht in je voedselafvalstromen, zodat je samen gerichte doelen kan stellen om onnodig voedselafval te verminderen.  

2. Laat de instructievideo zien


De instructievideo op de monitor demonstreert  de gebruiksaanwijzingen.
Laat de instructievideo op de monitor zien. Dit doe je door:
  • Op de linker knop, onderaan van het scherm te klikken. De knop ziet eruit als ‘i’.

3. Koppel aan een buddy

Koppel de tijdelijke medewerker aan een vaste medewerker die bekend en enthousiast is over het reduceren van voedselafval. Het buddy systeem zorgt voor de klik met het team, dat zorgt voor productieve medewerkers.

4. Teken het commitment document


Laat iedereen binnen het team het commitment-document tekenen. Hiermee bedoelen we zowel de vaste als tijdelijke medewerkers. Het tekenen van het commitment-document benadrukt het belang van samenwerken. Zo voelt het personeel dat dit niet enkel een ‘’moetje’’ is, maar dat iedereen even betrokken en belangrijk is in dit traject. Voedselverspilling reduceren doe je samen en niet alleen.Wij leren graag van de praktijk en zijn daarom benieuwd naar jouw verhaal. Heb je meer tips of wil je iets kwijt over de inhoud van dit artikel? Deel jouw ervaring met ons door te mailen naar support@orbisk.com of te WhatsAppen naar +31 30 227 06 51.