1. Help Center
 2. Samenwerking & Communicatie

Medewerkers enthousiasmeren voor Orbisk!

Tips & tricks om medewerkers betrokken te maken bij voedselafval reduceren.

Betrokken medewerkers hebben voor de hele organisatie financiële en praktische voordelen. Doordat medewerkers zich betrokken voelen, zetten zij zich meer in voor het behalen van resultaten. Optimale medewerker engagement helpt jou bij het reduceren van je food waste. Hieronder vind je vijf tips die je kunt inzetten om de betrokkenheid van je medewerkers te verhogen.

 1. Creëer een visie

  Leg uit waarom de locatie gekozen heeft om de food waste-monitor te installeren. Het is geen controle en we tikken niemand op de vingers! Het registreren is een manier om slimme aanpassingen te kunnen maken, waarbij de hulp van het team essentieel is. 
 2. Communiceer regelmatig

  Kies een interactieve vorm van communicatie, zoals het inplannen van een maandelijkse meeting of brainstormsessie. Laat het team meedenken over de mogelijke oplossingen en initiatieven om de voedselverspilling te verminderen. 
 3. Teken het commitment-document


  Screenshot 2022-07-19 at 11.41.56Voordat Orbisk langskomt om de monitor te installeren, is het handig dat iedereen binnen het team het commitment-document tekent. Hiermee bedoelen we zowel de bediening, keukenmedewerkers en het management. Het tekenen van het commitment-document benadrukt het belang van samenwerken. Zo voelt het personeel dat dit niet enkel een ‘’moetje’’ is, maar dat iedereen even betrokken en belangrijk is in dit traject. Voedselverspilling reduceren doe je samen en niet alleen.
 4. Vier de resultaten

  Laat de resultaten zien en benadruk dat samenwerken impact heeft op het reduceren van voedselverspilling. Deze vorm van erkenning en waardering zorgt ervoor dat medewerkers zich hard blijven inzetten voor het doel.
 5. Benoem Food ambassadors

  Verhoog de betrokkenheid én verantwoordelijkheid onder medewerkers door het aanstellen van ‘Food Ambassadors’. Geef deze persoon een opdracht om na te denken over hoe de locatie voedselverspilling kan verminderen. 

Wij leren graag van de praktijk en zijn daarom benieuwd naar jouw verhaal. Heb je meer tips of wil je iets kwijt over de inhoud van dit artikel? Deel jouw ervaring met ons door te mailen naar support@orbisk.com.