Verschillende afvalstromen inzichtelijk maken

Door middel van digitale knoppen op het apparaat helpen we je verschillende afvalstromen in kaart te brengen.

De Orbisk monitor is niet standaard voorzien van digitale knoppen. Echter kunnen we deze wel voor je instellen, zodat je het afval van een bepaald onderdeel van jouw restaurant in kaart kunt brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan banqueting of debras.

Hoe gebruik je de knop?

1. Maak een foto en gooi het product weg
  2. Druk de knop in van de betreffende afvalstroom

Het indrukken van de knop gebeurt ná het weggooien, omdat je vooraf je handen vol hebt!

Gooi je meerdere producten weg die tot één afvalstroom behoren? Maak de knop dan sticky door ‘m ingedrukt te houden.

LET OP: Snijafval wordt automatisch herkent, hiervoor hoef je geen knop te gebruiken.

Als jouw keuken zowel voor het restaurant als voor banqueting-maaltijden produceert, kun je gebruik maken van knoppen. Je kunt dan aan de opdrachtgever aantonen in welke afdeling het meeste voedsel verloren gaat en waar het meeste besparingspotentieel ligt.

We raden aan om de knoppen alleen te gebruiken als je één monitor gebruikt om meerdere voedselafvalstromen te meten. Het gebruiken van de knoppen vraagt een korte extra handeling van de medewerkers en is alleen nuttig als het door iedereen goed gedaan wordt.

Zou je graag één of meerdere knoppen willen, neem dan contact op met de Customer Success van Orbisk. Via de mail: support@orbisk.com kun je laten weten welke knop(pen) je graag wilt gaan gebruiken.

Kom je er toch niet uit na het lezen van dit artikel? Mail gerust naar support@orbisk.com of neem telefonisch contact op via +31 302270651