Wat is 'niet gefotografeerd' gewicht?

De definitie, de oorzaak en oplossingen van niet gefotografeerd gewicht. 

Niet gefotografeerd gewicht is een gewichtstoename op de weegschaal waar geen foto van gemaakt is. Zonder de foto is niet duidelijk welk voedsel is weggegooid, waardoor je een vertekent beeld krijgt van je afvalstroom.

Voor het stellen van de juiste doelen is het dus belangrijk om zo min mogelijk niet gefotografeerd gewicht te hebben. Zorg ervoor dat het keukenpersoneel alles fotografeert, zodat dit getal zo laag mogelijk blijft. 

Is jouw percentage niet gefotografeerd gewicht meer dan 20%? Lees dan verder over de oorzaak en oplossing!

Screenshot 2022-05-02 at 09.57.54

Wat zijn oorzaken van niet gefotografeerd gewicht?

Het feit dat het team geen foto’s maakt van het voedsel dat ze weggooien kan meerdere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Onwetendheid. Is de medewerker op de hoogte van hoe ze de Orbisk monitor moeten gebruiken?
  2. Lage betrokkenheid. Is de medewerker op de hoogte van het belang van de organisatie bij het reduceren van voedselafval? Voelt hij/zij zich betrokken?

Oplossingen 

Wat kun je doen om zoveel mogelijk correcte registraties te realiseren? 

  1. Geef nieuwe medewerkers altijd een uitgebreide uitleg over waarom, hoe, wat & wanneer ze de Orbisk-monitor moeten gebruiken. 
  2. Hang de poster ‘hoe gebruik ik de monitor’ op een prikbord of bij de monitor, zodat een invaller ook weet wat hij of zij moet doen.  
  3. Verhoog de betrokkenheid van het team door ons artikel ‘’medewerker engagement’’ te gebruiken.

Kom je er toch niet uit na het lezen van dit artikel? Mail naar support@orbisk.com met je vraag of neem telefonisch contact op via +31 302270651 
Hubspot banners_new branding