Welk afval wil je met Orbisk meten?

De monitor meet & registreert elk gewicht dat op de weegschaal komt, de artificial intelligence filtert de informatie. In dit artikel leggen we uit wat je in de kliko kan weggooien en welke afvalstroom je wilt meten.

Wat kan je in de kliko weggooien?

In principe kun je alles weggooien in de kliko, houdt er rekening mee dat de monitor elke toename in gewicht registreert. Een gewichtstoename zonder foto, wordt geregistreerd als ‘niet gefotografeerd gewicht’

Je kunt je afvragen of het verstandig is om non-food items ook in de kliko weg te gooien. Je doel is natuurlijk voedselafval verminderen en dat kan alleen als je percentage niet gefotografeerd gewicht zo laag mogelijk is. 

NOTE: Toch non-food items weggooien in dezelfde kliko? Maak dan ALTIJD een foto! De artificial intelligence herkent de producten niet, maar identificeert wel dat het geen voedsel is, waardoor dit gewicht niet opgeteld wordt bij je totaal gewicht aan voedselafval.


Welke waste wil je meten?

Je doel is om je voedselafvalstroom inzichtelijk te krijgen, zodat je precies weet hoeveel je van welk voedsel weggooit. Snijafval kun je niet voorkomen, daarom wil je juist het afval meten dat te veel geproduceerd is in de keuken (of terugkomt van buffetten/catering). 

Registreer snijafval wel als je het in de kliko gooit, dit wordt in een aparte categorie in je dashboard weergegeven, zo blijft je percentage ‘niet gefotografeerd’ gewicht zo laag mogelijk. 

 


Kom je er toch niet uit na het lezen van dit artikel? Mail naar support@orbisk.com met je vraag of neem telefonisch contact op via +31 302270651

Hubspot banners_new branding